Избрани Новини

Деветте музи събират почитатели на австрийската култура

Бургас Лайф

19-05-2014, 15:07

Снимка:

bg.wikipedia.org

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Събитието "Дни на Австрийската култура и изкуство в Бургас" се организира от Община Бургас, посолството на Австрия в България и Сдружение "Приятели на Австрия в Бургас"

Амбициозният проект "Деветте музи на изкуствата" събира почитатели на австрийската култура тази вечер от 19.00 часа в КЦ "Морско казино" . Проявата преплита слово, танц и музика,  събирайки на едно място именити бургаски творци като проф. Хикмет Мехмедов, Пепа Седларска, Калина Тельянова, Недко Георгиев, Мария Цветкова и Благовеста Рядкова.

Инициативата е част от второто издание на "Дни на Австрийската култура и изкуство в Бургас". Колоритната програма  продължава с постановката на Петер Турини "Най-сетне край". Тя ще събере любителите на театралното изкуство на 20 май от 19.00 часа в Културен дом ма нефтохимика. Вечер, посветена на австрийската литература, са подготвили студио "Митични птици" при НЧ "Любен Каравилов 1940" на 21 май. Ще бъдат представени световните австрийски писатели Елиас Канети, Стефан Цвайг, Томас Бернхард, Елфриде Йелинек.Финалът в програмата ще е концертът на Симфоничния оркестър на Държавна опера Бургас, с диригент Иван Кожухаров и солист Йерица Стекласа - сопран /Австрия/, на 22 май.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов