Избрани Новини

Гръцкият "ПАОК" шампион на третия международен турнир по мини футбол

Осем силни отбора по футбол от три държави на 16, 17 и 18 май мериха сили на стадиона в Микрево

България е голяма с такива турнири, тези деца трябва да се срещат често, да играят често, трябва  да обменяме опит, да трупат опит и така да изграждаме футболистите, сподели треньорът на детския тим на ЦСКА Роман Тафраджийски. Левски София грабна сребърните, а Ботев Пловдив - бронзовите медали.

За третото място  на терена се изправиха един срещу друг миналогодишният победител на турнира - Ботев – Пловдив и ЦСКА София като отборът на Ботев – Пловдив надигра съперника си с 4:0.

Изключително силен мач очерта финала на турнира. ПАОК – Солун, Р. Гърция и Левски София изиграха красив мач, завършил с възторжените родителски възгласи на гръцки език, които приветстваха своите деца като шампиони  при 2:0 резултат.

Купата за най-добър вратар на турнира грабна Кире Новаков от отбора на Македония – Брегалница, Щип, най-добър защитник стана  Илиян Йосифов от Левски, Емил Ценов от ЦСКА грабна купата за най-добър халф, голмайстор на първенството с 5 гола – Статис Кизидис от ПАОК, Гърция.

На осма позиция е отборът на Вихрен Сандански, воден от Тодор Мечев, седми станаха домакините Малеш 1940 – Микрево с треньор Методи Тушев, шести – Мечетата Петрич на Ивайло Хаджигаев, пети- Бергалница Щип, четвърти останаха ЦСКА – София, трети – Ботев Пловдив. Сребърните медали взеха Левски, а златните и купата– ПАОК Солун.

„Радостен съм да ви приветствам с финала на големия спортен празник на деца, публика и спортни деятели. – каза в приветствието си кметът на община Струмяни Емил Илиев . - Финалът е начало на много приятелства, спортни кариери и върхове. Смисълът на този турнир е в идеята за спортменството и благородната кауза. Честити награди! – каза още кметът и ритна две топки с автографите на спортните величия към възторжената публика.

С връчването на купата на турнира, капитанът на гръцкия отбор целуна купата и отборът затанцува около нея.

Нито един отбор нямаше забележка към организацията и организаторите, а това означава добре свършена работа. – сподели организаторът на турнира Йордан Тушев, специалист по спортни дейности в община Струмяни, информират от пресцентъра на общината.” Трудностите са финансови, но благодарение на кмета г-н Илиев,който  застава твърдо зад нас, зад идеята тези 200 деца и техните родители от всички краища на България, Гърция и Македония да участват в голямо спортно събитие. За три дни Микрево се превърна в спортен център. Надяваме се догодина да имаме отбори от Румъния, Сърбия и Турция , за да стане мини футболна балканиада.”

Детският футбол в Микрево се развива и ние се радваме, че работим само с местни кадри. – каза треньорът на Малеш Микрево Методи Тушев. Нивото ни е доста добро на база кадри, защото в полезрението на селекционерите на големите грандове са влезли наши деца.  Хубаво, че се равняваме с големите и това е смисълът – да отваряме път на младите.

Магията на детския футбол на третия международен турнир „Мини футболна магия” остана във всички: в организатори, домакини, гости, спортисти, публика. Мисията на турнира е успешна: спорт и приятелство без граници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов