Избрани Новини

А.Новаков: Ще работя за намаляване на административната тежест за младите предприемачи

Животът

16-05-2014, 21:00

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Августина Самарджиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Андрей Новаков на гости в Хасково

Андрей Новаков гостува на най-възрастното семейство в Благоевград

Ще работя за намаляване на административната тежест за младите предприемачи, това каза в Хасково Андрей Новаков, кандидат за евродепутат от ПП ГЕРБ

Той се срещна с жители на града в открита приемна на ГЕРБ в центъра на града. Според Новаков за да останат младите хора в България трябва да се създадат по-добри условия за развитие и бизнес. Изказването му бе по повод запознанството му с две български емигрантки в Испания и Гърция, които споделиха, че семействата им са в чужбина заради липсата на възможности за реализация у нас. “Боли ме, че за децата на емигрантите българския език вече е втори.”

Андрей Новаков се срещна и със студенти във медицинския филиал на тракийския университет в Хасково. Той припомни, че именно по време на управлението на ГЕРБ е възстановено обучението във медицинския университет в Хасково. Вече трета година там ще има прием на медицински сестри и акушерки. А предишни правителства закриха университета ,който има над 50 годишна история.

„Знам коя е най-голямата ви дилема. Дали да останете в България или да отидете в чужбина за по-достойно заплащане. Пред мен стоеше същият избор. Затова основният въпрос пред страната днес е „защо младите хора напускат България? Затова за мен приоритет е образованието. Но не създаването на безработни висшисти, а квалифицирани кадри, нужни за бизнеса“, заяви пред студентите Новаков.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)