Избрани Новини

„Смъртта и момичето” отвори страницата на авангардните решения в "ТАРА-РА-БУМБИЯ"

Режисьорът Марий Росен: Благоевградската публика е зряла, „Скъперникът” препълни театъра

„Смъртта и момичето”отвори страницата на авангардните сценични решения в театрален фестивал  „ТАРА-РА-БУМБИЯ“.  Режисьорът на постановката, която за пръв път в Благоевград се поставя в апартамент, Марий Росен сподели след края на спектакъла, че благоевградската публика е достатъчно зряла. „Всяка публика, престрашила се да дойде на постановка в апартамент, а не в театър е достатъчно узряла.  Селекцията на постановките на театрален фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ“  е много амбициозна и има голям потенциал за развитие. Благоприятен фактор за това са и младите хора в Благоевград, студентите в града, които видях вчера на постановката”, каза още Марий Росен.

„Смъртта и момичето” на Ариел Дорфман среща в един апартамент жертва и нейния насилник. В ролите се превъплътиха Маринела Ангелова, Христо Терзиев и Ивайло Спасимиров, които направиха всяка сцена реална, а публиката част от постановката. Музиката на Константин Тимошенко подсилваше актьорската игра и чувството за истинност на действията, информират от пресцентъра на общината.

Анна Топалджикова, режисьорът Тея Сугарева, художникът Радостина Тодорова, композиторът Александър Костов и актьорският състав Леонид Йовчев, Христо Ушев, Слав Бойчев, Мартин Смочевски, Деница Даринова и Яна Бобева грабнаха благоевградската публика с „Робин”. „В пиесата „Робин” виждам историята на едно болно от неизлечима болест общество, в което феноменът на забравата е само резултат от разрушителните житейски практики, които всички в крайна сметка приемаме”, сподели Тея Сугарева.

Още едно заглавие - „Скъперникът”, познато на почитателите на Молиер, предизвика бурни аплодисменти в препълнената зала на ДТ „Никола Вапцаров”. Истински звезден актьорски състав от млади и вече утвърдени актьори предизвика сълзи и смях в публиката. На сцената зрителите видяха нашумелия в сериала „Под прикритие” инспектор Попов ( Владимир Пенев), но в ролята на главния герой Арпагон. „Във всеки от нас има един Арпагон, подвластен на трите врати към ада – похотта, алчността и гнева, обясни режисьорът Лилия Абаджиева.  Освен Владо Пенев в спектакъла на разрушителните страсти участваха още Албена Михова, Антоний Аргиров, Евгени Будинов, Александър Кадиев, Луиза Григорова, Весела Бабинова, Иван Петрушинов, Владимир Димитров, Любомир Ковачев. Сценографията и костюмите са на Васил Абаджиев, преводът е на Георги Куфов , фотография Павел Червенков, сценична версия и музикална картина Лилия Абаджиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов