Избрани Новини

Нови водопроводи и асфалт в Гоце Делчев, Мусомище, Борово и Баничан

Подмяна на водопроводи и асфалтиране на улици в гр. Гоце Делчев и селата Мусомище, Борово и Баничан предстои да започне през месец юни, с пари отпуснати от държавата и с европейски средства. В момента се провеждат процедурите за определяне на фирми – изпълнители на обектите.

Подмяната на водопроводите на част от улиците в града е възможно заради одобрен проект на община Гоце Делчев. Той е на стойност 1 милион лв., финансира се от Министерството на околната среда и водите и включва подмяна на водопроводната мрежа с общата дължина 4333.46 м на 15 улици на територията на града.

15-те улици, части от които са включени в този проект за подмяна на водопроводната мрежа са: „Енос”; „Шар планина”; „Даме Груев”; „Завоя на Черна”; „Щип”; „Добруджа”; „Одрин”; „Кирил и Методий”; „Самуил”; „Стойо Льондев”; „Струга”; „Сливница”; „Ал. Стамболийски”; „Димо Хаджидимов”; „Петър Сарафов” и „Мидия”.

След като бъде подменена водопроводната мрежа, ще се пристъпи към цялостната подмяна на тротоарните и асфалтови настилки на тези улици.

Още 1 милион лв., отпуснати от държавата, ще бъдат вложени в благоустрояване и асфалтиране на улици в гр. Гоце Делчев и селата Мусомище, Баничан и Борово. В гр. Гоце Делчев с част от тези средства ще бъдат асфалтирани 5 улици – "19 октомври", "Людмил Стоянов", "Иван Бухлев", "Иван Скендеров" и "Ореляк" с обща дължина 650 метра. Освен това ще бъдат асфалтирани 2 улици в село Баничан с обща дължина 412 метра; 4 улици в село Борово с обща дължина 631 метра, както и улица "Димитър Талев" в село Мусомище с дължина от 727 метра.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)