Избрани Новини

Кафе и морска сол морят омразния целулит

Няма жена, която да не се е сблъскала с омразния целулит. Гадните „възглавнички” по ханша и бедрата могат да ни хвърлят в депресия, дори и когато няма проблем с килограмите. Особено сега, когато наближава времето за първите морски бани. Как да се избавим от упорития целулит и да облечем с удоволствие модния бански костюм, без да се срамуваме от „портокаловата кожа”? Има начини и те са много лесни.

Трябва само да сме малко по-упорити и постоянни. Вижте три ефикасни рецепти, с които ще изваете тяло-мечта и ще се отървете от целулита!
Ексфолиант с морска сол
Солта задължително трябва да е морска и необработена. Само тя съхранява ценните микроелементи, които се съдържат в морската вода – магнезий, калций, йод и желязо. Ще я познаете по едрите кристали и високата влажност. Използвана като ексфолиант солта контролира натрупването на подкожни мазнини и изхвърля ненужните течности.
Една чаша сол се смила на по-дребни частици с блендер. Прибавят се 2 с. л. зехтин и 2 с. л. течен пчелен мед. Съставките се оставят за да смесят за около половин час. Накрая се прибавят 10 к. етерично масло от грейпфрут, 10 к. етерично масло от розмарин и 10 к. етерично масло от хвойна. Сместта съхранявайте в бурканче и използвайте като соли за вана (2 с. л. за вана) или екфолиант, които едновременно ще премахне мъртвата кожа и ще атакува целулита. Етеричните масла идеално допълват действието си – грейпфрутът регулира обмяната на веществата и отстранява задържаните течности, хвойната премахва токсините, розмаринът подобрява кръвообръщението, а медът улеснява проникването на всички съставки. Процедурата правете два пъти седмично
Пилинг с кафе
Тази рецепта е класика в домашните средства против целулит. Изключително лесна е – просто натъркайте тялото си под душа със смляно кафе или утайка. Тайната на изглаждащото й действие е в кофеина – съставка, която се използва в почти всички антицелулитни продукти за разграждане на подкожните мазнини.
Масажно масло против целулит
След като излезете от банята е време за решителната атака срещу целулита. В 100 мл. бадемово масло (или 50 мл. бадемово и 50 мл. карите за по-твърда консистенция) прибавете по 10 капки етерични масла от портокал, сантал и пачули. С тази смес масажирайте проблемните места всеки ден. Портокалът и санталът разнасят задържаната вода, мазнини и токсини, а пачулито стяга кожата. На всичкото отгоре това масло ухае божествено



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов