Избрани Новини

Изчистиха графитите по фасадата на Регионален исторически музей- Благоевград

Регионален исторически музей- Благоевград е изчистен от графитите, с които бе загрозена фасадата му

Това стана по настояване на община Благоевград с участието на една от големите фирми за препарати за почистване. Сградата на РИМ бе определена от фирмата на конкурс, на който бяха представени десетки обществени обекти от цялата, изрисувани с графити.

Почистени бяха двете фасадни стени на регионалния музей, вандалски надраскани с грозни графити. Според фирмата изпълнител „рисунките” са премахнати много трудно, тъй като уличните „творци” са ползвали плътни спрейове, информират от пресцентъра на общината.

Община Благоевград ще продължи да търси решения за превръщането на града в приветливо и уютно място за живеене. Отговорността за неговото опазване обаче в голяма степен зависи от непримиримостта на гражданите към вандалските прояви. Общинското ръководство апелира да не се рисуват графити или изписват надписи върху фасадите на сгради, които не са определени за тази цел. Дълг на жителите и гостите на града е да пазят общинското имущество, защото то е изградено и се поддържа със средства на данъкоплатците.  Всеки, който забележи безчинство на хулигани или опит за унищожаване на общинска собственост, нека прояви гражданска доблест и да сигнализира на органите на реда или на „Горещия телефон“ на общината  073/ 88 44 34.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов