Избрани Новини

Изпратихме вълка Бисер и лисицата Лиса в Кнежа (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

14-05-2014, 10:36

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Камили край Гребната ще радват децата на Пловдив

Новият зоокът на Пловдив ще е готов до лятото на 2015 година

През 2015 година Пловдив ще има най-модерната зоологическа градина, похвали се кметът Иван Тотев минути преди единственият вълк да бъде транспортиран към зоокъта в Кнежа.

Днес започна извозването на животните от затворения още през юни 2008 година зоопарк в града, който не отговаря на европейските норми. Първи от пловдивската градина си тръгнаха вълкът Бисер и лисицата Лиса. Днес те потеглиха към новия си дом. Транспортирането на всички животни ще продължи общо 40 дни.

След реконструкцията в резервата животните ще се разхождат свободно в специално изградени кътчета и в непосредствена близост до посетителите. Единствените животни, които ще бъдат заградени, но не със сегашните железни решетки, ще са мечките, вълците и лисиците. Новите видове, с които ще се сдобие зоопаркът ще са камили, пеликани, розово фламинго и носати мечета.

Единствените обитатели, които остават по време на ремонта в Пловдив са маймунките и тибетският як. Ако се стресират от шума обаче, за тях е предвидено транспортиране в Айтос.

Очакванията са да имаме поне 1 милион посетители за 1 година, след като открием новата градина, каза кметът Иван Тотев. Зоопаркът със сигурност ще е най-големият и най-хубавият в България, заради многобройните атракции, посочи още той.

На 10 юни се отварят офертите за изграждане на новият зоокът. Площта му ще се увеличи с 40 декара. Поръчката е на стойност 4 милиона лева, а реконструкцията трябва да приключи до лятото на 2015 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)