Избрани Новини

Наградиха със „Златно перо” директора на НХГ за 134-годишнината на гимназията

С празничен концерт ученици от Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” / бивша Солунска/ отбелязаха 134-годишнината на учебното заведение. От името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и председателя на Общински съвет Радослав Тасков бе прочетен поздравителен адрес.  В приветственото си слово директорът Марин Митов поздрави колеги и ученици и изказа искрено задоволство от многобройните постижения на възпитаниците и преподавателите на гимназията. „Особено сме горди с успехите на нашите ученици на различните общински и национални конкурси, олимпиади и състезания”, каза той и посочи постиженията на класическия хор, народния хор, хора за автентичен фолклор, Биг-бенда на гимназията, паралелките изобразително изкуство. „Активна роля в училищния живот играе Ученическият съвет и Училищното настоятелство”, изтъкна Митов и похвали преподавателя по история Николай Куколев, който получи почетно отличие „Учител на годината“. Завоюваният приз бе в раздел „Хуманитарни науки“ на 17-ия национален конкурс на СБУ „Учител на годината“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Синдикатът на българските учители с председател д-р Янка Такева връчиха на директора Марин Митов „Златно перо” за достойно изпълнение на мисията - обучението и възпитанието на будни личности и качествени млади хора, знаещи, можещи и достойни граждани на България.

Училището е наследник на първата българска гимназия в Солун. Тя е един от най-значителните български просветни центрове в Македония и Одринско. Основана е през 1880 г. в град Солун, където съществува до 1913 г. Впоследствие е преместена в пределите на свободните български земи, тъй като след Междусъюзническата война гръцките власти затварят всички български училища.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов