Избрани Новини

Бивш рейнджър от Англия осигурява работа на десетима в Илинденци

Англичанин, бивш рейнджър в Ирак и Афганистан, живее над 6 години със съпругата си в село Илинденци. Благодарение на 53-годишния Дарел 10 мъже от селището нямат нужда да бият път до Бюрото по труда в Сандански, за да се регистрират като безработни, защото той им урежда временна работа в Англия, пише "Стандарт".

„Тази година взе със себе си десетима души. Заминаха в края на месец април. Ще се трудят в птицеферма. Дарел е шофьор на камион и разкарва стоката, а другите вършат всякаква работа в предприятието. Нашенците са много работливи и затова не спира да ги води със себе си. Знае, че няма да го изложат", твърди кметът на Илинденци Бойко Ибришимов.

Мъжете ще работят в Обединеното кралство до месец август. „Най-важното е, че нашите работници, които отиват на гурбет с Дарел, са много доволни. Вземат до 1500 паунда, трудят се там около 4 месеца, през останалото време на годината харчат спечеленото и си почиват. Не се трепят като нас по полето", коментират местните хора.
Пенсионерът от английската армия, където служил 28 години, живее в селището със съпругата си Каръл. Двамата харесали Илинденци, тъй като е спокойно, красиво, а в него правят превъзходни вино и ракия. „Но ракията ви е люта, прекалиш ли, после те боли глава, затова пия малко", признава бившият рейнджър.

През лятото той набляга на студената бира, но през зимата твърдо залага на напитката на боговете, както и Каръл. „Хората в селото са много добри, нямаме никакви проблеми, пием прекрасно вино. Просто сме в рая", категорични са съпрузите. Те не съжаляват, че са сменили родината си Великобритания заради прочутото с хубавото си вино наше селище.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов