Избрани Новини

Лекари диагностицираха дете с алергия към самото себе си

Животът

11-05-2014, 16:40

Снимка:

mirror.co.uk

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

На годинка за малко да се задуши, заради алергична реакция от целувка

Повечето хора с алергии водят нормален живот, като получават антихистамини. Въпреки това, дори и тези средства са от съвсем малка помощ за 7-годишно дете с диагноза за алергия към самото себе си.

По думите на майката на 7-годишния Рукрофт Младши, новината за необичайното заболяване я оставило с отворена уста. Причината е поставената диагноза: алергия към собственото тяло.

"Преди това, многократно ми звъняха от училище и казваха, че по време на часовете, детето ми си реше косата с ръце, а след това като се докосне по лицето, то се зачервява и подува. Не можех да разбера какво се случва, но след множество прегледи, експерти са установили, че тялото му реагира на собствените си космени фоликули, което е станало причина за поставената диагноза. След като научих за диагнозата, първо се изсмях и нарекох лекарите луди, но постепенно осъзнах, че те всъщност са прави. Сега аз трябва да следя сина си да е постоянно с къса прическа и да го отуча от навика да прокарва ръце през косата си", заявила Паула Хопс в интервю за mirror.co.uk.

Поставената диагноза е поредната в списъка с алергии на ученика. "Още на една годинка му е поставена диагноза астма, а освен това получи и алергия след целувка по лицето", казва още майка му.

"Все още изтръпвам, като си помисля за последиците от една обикновена целувка. Лицето му се поду, започна да се задушава и само бързата намеса на лекарите, които му подали кислород и го инжектирали с адреналин, по пътя за болницата, го спасиха от най-лошото", заявява още в интервюто Паула.

По-късно на момчето му е поставена диагноза алергия към ядки, котки, кучета, морски свинчета, зайци, коне, тревни полени и домашен прах, което направило живота на братята и сестричките му в постоянна борба с алергените.

"Всеки ден, аз, заедно с останалите деца, почистваме всичко вкъщи, за да предотвратим алергична реакция. Постоянно вкъщи се пуска прахосмукачка, чистим и мием, за да се отървем от причините за алергиите. Въпреки това не винаги можем да го предпазим от астматичен пристъп, особено когато той пробяга нагоре по стълбите или минава през някакво емоционално преживяване", заключва майката на необичайния ученик.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)