Избрани Новини

Футболисти от България, Македония и Гърция в борба за купата на Микрево

Осем отбора от България, Македония и Гърция се борят за купата на турнира, под патронажа на легендарния Димитър Пенев и кмета на община Струмяни Емил Илиев.

За поредна година на 16,17 и 18 май Микрево ще бъде домакин на Третия международен турнир по футбол за деца „МИНИ ФУТБОЛНА МАГИЯ”. Сили ще премерят детските отбори на родените през 2002-2003 г  - домакините от ФК „Малеш-1940” Микрево, ЦСКА, Левски, „Вихрен” Сандански ,  ФК „ПАОК” – Солун,  Република Гърция,ФК „Брегалница”- Щип, Република Македония, ДФА „Мечетата” - Петрич, чиято академия е на един от топ реферите в България Ивайло Стоянов , и не на последно място - носителят на трофея от миналогодишното издание на турнира  през 2013  - отборът  на ПФК „Ботев” Пловдив.

Почетен патрон на турнира е Димитър Пенев, споделен с кмета на община Струмяни Емил Илиев. Двамата си пожелаха турнирът да расте по мащабност и територии, което вече става факт. Освен от Република  Македония гостува отбор от Република  Гърция, и то не кой да е, а грандът „ПАОК” Солун, който преди не повече от месец гостува в приятелски двубой с гиганта Барселона, където завърши 1:1 в каталунската столица.

Организатор  на турнира е община Струмяни в лицето на специалиста по спортни дейности  Йордан Тушев,  който се надява и тази година тридневният празник на футбола да се превърне в празник на детските усмивки.

Предвидени са награди за всички участници и почти 70 см купа за победителите.

"Резултатите и отзивите от миналогодишния турнир, спортменството на малките футболисти на стадиона, създадените контакти и като цяло отзивите на професионалистите, ни дават самочувствие, че община Струмяни организира празник на високо ниво", сподели кметът Емил Илиев и допълни: "Децата от ФК „Малеш” – Микрево под ръководството на Методи Тушев се преобразяват и са неузнаваеми на терена. Пожелавам успешен турнир, много усмивки, феърплей и голям празник на детския спорт".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)