Избрани Новини

С театрална постановка ГЕРБ откри кампанията в община Приморско

Кметът на града призова хората да бъдат активни на 25 май

В препълнената зала на НЧ „Свобода 1948” в Китен ГЕРБ откри предизборната си кампания в община Приморско.  На срещата с жителите присъстваше народният представител Иван Вълков, кметът на морската община д-р Димитър Германов, както и общински съветници от партията.

„Много е важно хората да осъзнаят, че трябва да бъдат активни на 25 май и да не оставят друг да решава бъдещето им вместо тях. Необходимо е да бъдем отговорни и да гласуваме, защото без подкрепата на Европа, България няма да разполага с така необходимите европейски средства за реализирането на различни проекти. Точно с пари от европейските фондове правителството на ГЕРБ успя да построи магистралите в България, болници, училища, спорни зали и много други обекти”, коментира Иван Вълков.

Той заяви, че ГЕРБ и този път ще води изключително позитивна кампания, с лице към хората и към техните проблеми. „Доказали сме, че сме победител и отново ще се борим заради всички вас ГЕРБ да има повече депутати в Европейския парламент. Единствено с №18 се гарантира европейското развитие на България, ГЕРБ ще продължи да привлича инвестиции в България и няма да допусне спиране на средства от еврофондовете”.

Пред многобройните граждани Иван Вълков и кметът д-р Германов коментираха и осъществените европейски проекти в региона, дали пряко отражение върху живота на хората. Един от тях е пътен възел „Юг” на изхода на Бургас в посока Южното Черноморие.

„Освен детелината, която отвори всички артерии за Китен, имаме изготвен проект за брегоукрепване и осигуряване на около 400 паркоместа за летния сезон. Очакваме финансирането на голям проект на стойност 220 000 лв. С тези пари ще ремонтираме няколко улици. Общинските съветници гласуваха 58 000 лв дофинансиране за училището в Китен, за да не бъде закрито. Правим всичко възможно по силите си за него и за детската градина”, заяви кметът на община Приморско. Така той коментира един от най-сериозните проблеми, който жителите споделиха, свързан с обезлюдяването на Китен. Гражданите поставиха въпроса и за липсата на банков клон в града, както и измамите в чейндж-бюрата.

„Обезлюдяването на малките градчета е сериозен проблем не само в този регион, но и в цялата страна. Младите хора търсят възможностите на големия град, а хората, които целогодишно живеят тук, разчитат предимно на ления сезон. Вашият кмет и общинските съветници разбират вашите проблеми и работят за тяхното разрешаване”, коментира народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков.     Всички присъстващи се насладиха на постановката на ДТ „Адриана Будевска”, „Мъже на изчезване”, която бе специален жест от ръководството на ГЕРБ към жителите на морската община.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов