Избрани Новини

Танцьори от Симитли обраха наградите на празника на Петрич

По повод празника на град Петрич, Гергьовден, се проведе XV юбилеен национален конкурс „Южни слънца”. За пореден път танцьорите от ансамбъл „Веселие” спечелиха голямата награда, която се връчва на най-добрия ансамбъл. С пълно единодушие журито присъди приза на танцьорите от Симитли за изпълненията им на танците „Граовци”, „В Малешево дидем” и „Танц с тъпани” по хореография на Любомир Марянски.

В конкурса взеха участие мажоретния състав и денс-клуб „Бонита”при читалище „Св. Климент Охридски”, с ръководител Калина Марянска. В раздел „мажоретни танци” до 12 години за танца „Чело коте книжки” малките мажоретки спечелиха трето място, а до 18 години първото място заслужено спечелиха големите момичета от Симитли.

В раздел „Характерни танци”, момичетата от „Бонита” също грабнаха първото място със своите изпълнения на испански, индийски и руско-цигански танц.

В конкурса взеха участие ансамбли и състави от Петрич, Благоевград, Белоградчик, Хасково, Кресна, Лом, Сандански, Дупница, Бобов дол.

Само седмица преди този конкурс ансамбъл „Веселие” спечели златния плакет, който се връчва на победителя от Международния фолклорен фестивал „Великденски средби”, който се провежда за десета поредна година в с.Ораовица, Община Радовиш (Р.Македония). Там в конкуренцията на 20 ансамбли от Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватска, момичетата и момчетата защитиха успешно престижа на нашия град.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов