Избрани Новини

Манастирът в Хаджидимово "приюти" стотици християни и мюсюлмани за една нощ

Всяка година лошото води там хора от всички краища на страната

В деня преди Гергьовден манастирът „Свети Георги” в Хаджидимово се изпълни с хора и с вяра. А вярата казва: „Който пренощува тук, ще намери спасение и изцеление”.

Всяка година лошото води там хора от всички краища на страната. Възрастни хора, майки с малки деца и деца, които не са имали шанса да пораснат, като 18-годишната Борислава, страдаща от церебрална парализа. Според майка й обаче чудото за дъщеря й тепърва предстои, информира Нова телевизия.

По Гергьовден манастирът става дом на всеки, повярвал в чудото. Там религиите нямат значение. На земята в храма сред християните нощуват и мюсюлмани.

Това, че в манастира Свети Георги е почитан и от мюсюлманите не е случайно. Легендата разказва, че манастирът е построен още по турско време от овчаря Атанас Лазаров. Видение му показало, къде да копае, така че да намери иконата на Свети Георги. Вярата на хората в манастира се засилва с идването на нощта. По време на вечерната служба всеки вижда това, за което е дошъл - чудотворната икона на Св. Георги. Следва  тиха нощ на пода в храма и горещи молби за чудо.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов