Избрани Новини

Роми продават агнешко на половин цена

Гърци и петричани купуват по-евтино агнешко месо за Гергьовден от ромската махала в Петрич

Тази година в квартала има засилен контрол на инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните - Благоевград. За сигурността на проверяващите пък ще се грижат полицаи. Сами там нашите служители не влизат, тъй като търпят заплахи, вдигат им скандали продавачите, опасно е за проверяващите, призна шефът на ОДБХ в областния център Михаил Бащавелов, цитиран от "Стандарт".

В последните години в ромския квартал върви нелегална търговия на агнешко със съмнително качество. Местните жители предлагат мръвките, окачени на ченгели, директно на улицата. Предлагат килограм месо с 2-3 лева по-евтино и така привличат купувачи, сред които има и гърци. Въпреки засилените проверки на инспекторите от Областната дирекция за безопасност на храните, алъш-веришът в ромския квартал не спира. Най-често стоката е крадена, твърдят петричани.

Животновъди от региона се разделят с животните си в навечерието на празника. Дни прези Гергьовден стопанинът Георги Вангелов остана без 19 агнета. Това е поредната кражба на животни в южния град. Преди дни друг овчар изгоря с десет агнета, полицията залови крадците, но не и откраднатата стока. От Великден насам има бум на подобни престъпления и от полицията призовават стопаните за повишено внимание. Най-често набезите са дело на ромски банди, които след това разфасоват животните и продават месото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов