Избрани Новини

Мост държи на нокти жителите на петричко село

Жители на петричкото село Тополница продължават да се страхуват да не рухне старият мост край селището

Те се притесняват за състоянието на съоръжението, строено преди 40 години, тъй като по него от миналата година минава целият трафик за Гърция. Преди да се пренасочат камионите по този маршрут се направи обследване на моста. Целта бе да се вземат мерки, за да издържи ежедневното натоварване от преминаващите тирове и леки коли. Заради строителството на автомагистрала „Струма" движението се отби през този пътен участък, пише "Стандарт".

Тревогите на местните накараха областната управа да свика спешна комисия с представители на всички отговорни институции. Извършена бе проверка на място. „Решиха, че панелите и колоните са стабилни и ще издържат. Затова не ги смениха. Но доста хора се страхуват, настояват да се поставят нови носещи колони, за да не стане най-лошото. Те помнят как преди 2 години рухна мостът край село Рибник и шофьор се спаси по чудо от удавяне в река Струма", твърди кметът на Тополница Любен Маринополски. Според него е необходимо да се изгради спешно бараж под съоръжението и да се спре добивът на баластра. Защото нивото на водата пада непрекъснато и има опасност да се подкопаят носещите колони на моста. Местните хора искат да се правят проверки на съоръжението поне два пъти в годината, тъй като при този трафик може да се нанесат поражения на моста, които да са фатални.

„Тогава ще сме по-спокойни. Нека действат институциите превантивно, за да имаме гаранция, че всичко с моста е наред", твърдят жители на Тополница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов