Над 47 000 души преминаха гръцката граница за по-малко от 24 часа

Над 47 000 души са преминали през ГКПП – Кулата – Промахон на българо – гръцката граница за 24 часа. 

От сряда до днес на обяд в двете посоки са минали над 11 000 автомобила. Най-голям е бил потокът към Гърция - 8300 автомобила и 37 000 лица. Много по-малко са били пътуващите към страната ни – 2700 коли и 10 000 пътници, съобщиха от гранична полиция. 

"Служителите ни на граничния пункт обработваха по 5 автомобила за минута, това е максимумът”, признаха от Регионална дирекция „Гранична полиция” – Смолян, цитирани от "Инфомрежа".

Много по-спокойно бе на ГКПП – Илинден – Ексохи, където за 24 часа са преминали общо в двете посоки 1400 моторни превозни средства. 

Голямото преселение на нашенци към Гърция вдигна на крак пътна и гранична полиция в Пиринския край. Колони от автомобили се образуваха още от сутринта по главен път Е-79. На всички възлови места имаше полицейски патрули.

Преди обяд се получи задръстване по обходния маршрут, който минава през петричките села Ръждак, Дрангово, Марино поле, Чучулигово и Кулата. Колоната бе километрична, но до спиране на движението не се стигна. Проблемът е, че алтернативният път за Гърция заради строителството на Автомагистрала „Струма” на места е тесен и това води до образуването на опашки. Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"