Избрани Новини

Жандармерия и Гранична полиция влизат в Кюстендил за черешовата кампания

Жандармерия, Гранична полиция и служители на Пожарна безопасност и защита на населението ще помагат при опазването на продукцията от череши по време на черешовата кампания в Кюстендил и областта.
„Проведени са предварителни разговори с Главна дирекция „Специализиране полицейски сили", така че и тази година идеята е да присъства жандармерията на територията на област Кюстендил. Не само жандармерията, но и Гранична полиция- Кюстендил и Драгоман, и служители на ПБЗН. Ще се изграждат отново КПП като в предните години, практиката показва че идеята е добра. За миналата година имаме само едно престъпление, това е битова престъпност, а знаете приоритетите на МВР за борба с битовата престъпност. Планират се още мобилни групи и автопатрули, които да обикалят и пазят черешовите масиви", каза директорът на ОД МВР- Кюстендил комисар Елиан Стамболийски, цитиран от "Дарик".
Той припомни, че има командировани служители в Елхово и Болярово, заради кризата с бежанците и ще е необходима помощта на служители от други дирекции по време на черешовата кампания.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)