Избрани Новини

Ботев най-после с победа навън

Куртеан донесе 3-те точки след 1:0 срещу Черно море

Ботев (Пд) най-после постигна победа на чужд терен срещу отбор от първата 7-ца. Това стана след 1:0 срещу Черно море на стадион „Тича”. До този момент канарите имаха успехи извън Пловдив единствено срещу тимове от долната половина на таблицата.

В тази статистика естествено пропускаме победата над Локо (Пд) в прекратеното дерби, защото тя дойде по служебен път.

Единственото попадение в мача на стадион „Тича” падна в 20-ата минута след прекрасна атака на Ботев. Луис Педро напредна по лявото крило и върна топката към Куртеан, който с плътен удар опъна мрежата за 0:1.

В края на полувремето Йордан Христов проби отдясно и пусна пас към Ромарио. Той опита да изведе Педро на чиста позиция, но  защитник на Черно море изби в корнер.

Малко след почивката домакините пропуснаха да изравнят. Това стана след остро центриране, което намери Божилов в наказателното поле. Нападателят на Черно море обаче пропусна от близка дистанция.

В 56-ата минута Ромарио изведе добре Педро, който падна в наказателното поле. Според съдията обаче няма дузпа за Ботев.

В 62-ата минута опасна атака на варненци завърши с центриране към Домовчийски. Той засече с глава, но право в ръцете на Стаховяк.

Седем минути по-късно при разбъркване пред наказателното поле на канарите Божилов получи топката, но ударът му бе блокиран.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов