Избрани Новини

Борисов: Разпадът в държавата е тотален

При тези безумни назначения ще има чистки

 

"Разпадът в държавата е тотален", заяви пред журналисти в парламента председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Виждате, че най-важната институция, парламентът, не може да се събере да работи. Там е разпад. Министър Драгомир Стойнев - ми е под достойноството да го коментирам. Ако ГЕРБ е толкова силен, и може да влияе на решенията в Европа, то нека си дадат оставката, и да оставят ГЕРБ да работи той. Национален интерес е това, което спазва българското и европейско законодателство. Национален интерес е това, което гарантира на България приходи. Това, което Стойнев, Орешарски и Станишев направиха, е поредният фарс”, каза Борисов и попита:

„Първа заварка, сега им ги няма тръбите. От миналия август слушаме, че ще подпишат договор за „Южен поток”. Цялата власт е в тях, защо не го подписват?”.

На въпрос как формулира задачите на министрите предвид предизборната кампания, Борисов коментира: „Те на думи са много силни. Те замразиха и АМ „Хемус”, извадиха я от европейската програма и направиха Северна България провинция. Тунелът под Шипка те го замразиха, не друг”.

„Станишев ще се запомни с неговите първи копки. Прави на Белене, сега там има един гьол. Прави на „Южен поток” – сега има останали само няколко бетонни стълбчета. Какво им е виновен ГЕРБ, посочи още Борисов.

"Ще има голяма чистка", категоричен бе Борисов, в отговор на въпрос по отношение на назначенията на управляващите.

На въпрос - дали ще одобри кандидатурата за председател на Сметната палата на бивша съветничка на Сергей Станишев, Борисов заяви: "Няма да одобрим кандидатурата за председател на Сметната палата. За съжаление, това е поредната институция, която вече няма да съществува, включително и за нас".

„Как може, бивша съветничка на Станишев, да дойде след това като институция, и да одитира, например политическите партии? Това е тотален разпад. След това действително ще има голяма чистка. С тези безумни назначения, които правят, няма как да не се случи това”, допълни Борисов.
„Това са опорните точки, по които работят. В момента тези хора в ДФЗ дават да се правят проекти, програми, които дори от Брюксел не са одобрени. Разпадът в държавата е тотален”, каза Борисов, във връзка с това, че от Държавен фонд „Земеделие” са признали, че по времето на ГЕРБ не е имало яхти, закупувани с европейски средства за земеделие.

На въпрос за това, че изтича срокът за референдум на поставените въпроси от президента Росен Плевнелиев, Борисов коментира: „С този парламент, с тази тройна коалиция, която виждате как се събира по коридорите – БСП, ДПС и „Атака”, няма никакъв шанс в държавата да се случи нещо положително".

Лидерът на ПП ГЕРБ допълни още, че в България нищо не е прогнозируемо: „Затова и инвеститорите бягат, затова безработицата мина 40 000 души повече, отколкото ние им оставихме. Затова инфраструктурните проекти се замразяват, спират се плащания”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов