Избрани Новини

Родители възмутени от отказа на общински съветници за изграждане на закрит басейн в "Еленово"

Недоволни родители изригнаха срещу общинските съветници от Благоевград, които отхвърлиха предложението за изграждане на закрит плувен басейн в кварта "Еленово". Ето какво написаха възмутените родители:

"До Кмета на Община Благоевград

ДО ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

БЛАГОЕВГРАД

ВЪЗРАЖЕНИЕ

От родители на деца, занимаващи се с плуване

Дълбоко сме разочаровани от позицията на някои общински съветници, които на последната сесия са се обявили против изграждането на закрит плувен басейн в кв. „Еленово”. Не можем да повярваме, че има общински съветници, които са вдигнали ръка срещу построяването на нов спортен комплекс, в който нашите деца, всички благоевградчани, ще имат възможност да спортуват. Учудваме се даже, че въобще е воден дебат за изграждането на този обект, защото е очевидно, че той е жизнено важен не само за благоевградските деца, но и въобще за развитието на спорта в Благоевград.

Ние сме хора със здрав разум и не можем да проумеем какво тези съветници, които са против. Разбираме, че водени от своите партийни пристрастия, те опонират на сегашното общинско ръководство. Разбираме, че искат да направят впечатление с полемиката си в Общинския съвет. Но, всъщност, какво предлагат? Може би предлагат нашите деца, вместо да ходят на плуване – да търсят развлечения на улицата и да попадат в капаните на наркодилърите? Може би предлагат, вместо децата ни да каляват здравето си и да трупат спортни умения – да растат хилави и да не стават от компютрите си? Може би децата ни, вместо да възпитават спортен дух по време на състезанията – да растат безхарактерни и огъващи се пред всяка трудност? Ние, родителите, не искаме такива деца. А освен това сме слушали внимателно и предизборните платформи на тези общински съветници за местните избори преди две години, където бе подчертано, че представителите на двете формации ще работят за изграждането на нови спортни обекти и приобщаването на децата към различни спортни клубове, за да се минимизира негативното влияние и пороците на улицата.

Затова питаме – кога общинските съветници са били искрени? Когато са се подписвали под предизборните си платформи и са агитирали за нашия глас, или днес, когато се противоставят на изграждането на спортни съоръжения? Отговорите оставаме на тях и на всички онези, които в Общинския съвет са взели позиция срещу изграждането на новия покрит плувен басейн. Използваме случая, за да благодарим на останалите общински съветници и общинското ръководство, които по недвусмислен начин защитиха и продължават да защитават идеята за изграждане на новия плувен комплекс в кв. „Еленово” Приветстваме приетото решение с едно голямо БЛАГОДАРЯ ! Сигурни сме, че децата ще Ви докажат, че сте взели правилното решение като продължат със своите успехи да носят гордост за града ни и да радват нас като родители.

С уважение, родителите!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов