Избрани Новини

Икономов чисти и сади дръвчета заедно с банскалии

За трета поредна година стотици банскалии се включиха в най-мащабния доброволчески проект в България „Да изчистим България за един ден“. Учебните заведения, музеи, читалища, БЧК, служителите на НП „Пирин”, неправителствени организации и служителите на община Банско начело с кмета Георги Икономов се включиха в инициативата, като предварително бяха разпределени обектите на територията на общината, които да бъдат почистени и облагородени.

На общинарите от  Банско бе разпределен районът на градския парк, където над 60 служители чистиха активно часове наред, а на ул. Иконом Чучулайн засадиха около 30 дръвчета.

Събрани бяха много отпадъци, като сред най-често срещаните замърсители на околната среда се откроиха стъклени и пластмасови бутилки, найлонови торбички и кутии от цигари и фасове. Община Банско традиционно оказа съдействие за предоставяне на чували и ръкавици, както и извозване на събраната смет до депата за битови отпадъци.

„Тази акция е проява на нашето отношение към природата, към нашите любими места, нашата непримиримост към нещата, които не ни харесват и готовността ни да бъдем по-добри. Положителното е, че с всяка година намалява количеството на събраните отпадъци в община Банско, което е показателно за ползата от тези кампании” коментира Георги Икономов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)