Избрани Новини

М. Габриел: Настояваме за повече общи действия в политиката на ЕС

Кандидатът за евродепутат се обяви за продължаването на фискалната консолидация в съюз

ГЕРБ настоява за повече общи действия в политиката на Европейския съюз. Това заяви в предаването „Добро утро, България" на Радио „Фокус” кандидатът за евродепутат от листата на партията Мария Габриел.

Тя определи като откровени лъжи коментарите, че ако Европейската народна партия (ЕНП) спечели изборите, проектът „Южен поток“ ще бъде спрян. Кандидатът обясни: „Ние подкрепяме „Южен поток”, но само, ако е спазено европейското законодателство и по-конкретно третият енергиен пакет. Най-важното условие е да има възможност за включване на трети участник по тръбата и докато не бъде изпълнено, няма как да позицията на ГЕРБ да бъде различна. Ето защо ние настояваме за повече общи действия в политиката на ЕС”.

Позицията на ЕНП е, че присъединяването към енергиен съюз ще даде възможност на ЕС да се поучи от ситуацията в Украйна, а именно - да се постигне диверсификация и намаляване на зависимостта от доставките на газ от Русия.

„Създаването на Европейска агенция, която да преговаря от името на 28-те страни членки за добри цени за доставка на газ, както и създаването на Механизъм за солидарност, който да не позволява изолация на дадена страна в случай на спрени доставки, са други необходими мерки, които новият Европейски парламент трябва да вземе, за да се избегне енергийна криза в бъдеще”, каза още Мария Габриел.
Според нея другият основен въпрос, който трябва да бъде разискван със започването на мандата на новия Европейски парламент, е продължаването на фискалната консолидация, завършването на европейския банков съюз, за да се направи така, че данъкоплатците да не плащат за несъстоятелността на банките.

„След като довършим тези икономически реформи, трябва да съумеем да създадем работни места, като основния дял на инвестициите трябва да е в иновации и образование” , допълни Габриел.

Целта на ГЕРБ в тази предизборна кампания е да съумее да покаже на хората какви са идеите, които предлага за следващия мандат, а основното качество на ГЕРБ в предизборната кампания е желанието за отговорност и европейски дебат.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов