Избрани Новини

Български офицер може би е сред заловените в Славянск

Информацията засега е непотвърдена

Сред заловените представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Донецкия град Славянск може би има и български офицер, сочи непотвърдена информация. Това информира в. "Стандарт".

След като в петък украинското вътрешно министерство съобщи, че въоръжените сепаратисти в размирния украински град са задържали автобус с международни наблюдатели от организацията, информацията дали сред тях е имало българин, или не е противоречива.

Самокороновалият се кмет на Славянск Вячеслав Пономарьов съобщи за 12 задържани: четирима украински офицери и осем представители на ОССЕ - военнослужещи от НАТО. По думите му става дума за граждани на Германия, Чехия, Полша и Дания. Германия потвърди, че сред заловените има техни офицери.

Междувременно руските и украинските издания отричат сред пленените да има наш представител. По последни данни от източник, който изданието не споменава, обаче, един от хванатите все пак е български офицер.

Все още са различни версиите и за присъствието на офицерите - дали са представители на ОССЕ, дали наблюдатели на процеса на разоръжаване след 17 април, или пък наблюдатели по Виенските договорености от 2011 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов