Избрани Новини

Благоевград ще има нов закрит плувен басейн в „Еленово“

Отпада таксата за ЕГН

Общински съвет - Благоевград гласува предложението на кмета д-р Атанас Камбитов за промяна на бюджета, инвестиционната програма и определяне на парични вноски от общинските дружества. Промените се налагат, за да се изгради новият общински спортен комплекс с покрит плувен басейн в кв. „Еленово”. Кметът поясни, че е направен финансов анализ, който е показал, че строително-монтажните работи на комплекса са в размер около 1 милион лева. Те ще бъдат осигурени от допълнителни парични вноски на общинските търговски дружества и други приходи. Въпросът е координиран с управителите на търговските дружества и те са потвърдили новите ангажименти.

След дълги дискусии и различни мнения, съветниците се обединиха в едно – Децата на Благоевград имат нужда от нов спортен комплекс с покрит  плувен басейн, в който да тренират, да развиват спортни умения и да побеждават в състезания.

С 19 гласа „За" и нито един "Против" общинските съветници утвърдиха предложението за отпадане на административната такса за издаване на ЕГН на български граждани, родени в чужбина. Досега тази такса беше в размер на 70 лв.

След дискусии бе одобрено и допълнително споразумение за концесионните договори, сключени от община Благоевград. По думите на д-р Камбитов анексите, които са изработени, ще предпазят общината от санкции от Националната агенция по приходите и чрез тях стават ясни условията за отдаване под наем на концесионерите. Бяха приети още годишните финансови отчети и баланс за 2013 г. 

Приета на второ четене бе и наредбата за условията и реда за издаване на разрешителни за водовземане, управление и ползване на минерална вода от находищата на територията на община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов