Избрани Новини

Брейк и хип-хоп битки забавляват благоевградчани

 „KINGZ OF THE WEST” обещава да бъде сред запомнящите се танцувални събития в Благоевград. Днес на площадното пространство пред зала „22-ри септември”, /при лошо време в Младежкия дом/ ще се превърне в арена на брейк битките и хип-хопа. Събитието ще има състезателен характер, така че надпреварата ще бъде изключително напрегната.

Известни брейкъри от различни части на страната, под зоркото око на изявени съдии с международен ранг, ще демонстрират бунтарския си дух в центъра на Пиринска Македония. Специални награди ще стимулират състезателите, които ще се стремят да покажат най-доброто от своите техники. Организатори са Община Благоевград и Общински младежки дом. Началото на уличната надпревара е 12:30 ч.

„Уличните танци, които в последните години стават изключително популярни сред мледите хора, носят точно бунтарството, нов поглед към света и неговото демонстриране. Целта ни е да дадем възможност на любителите на брейка и хип-хопа от цялата страна да се срещнат именно в Благоевград – един от най-младежките и модерни административни центрове в страната”, коментира директорът на Младежкия дом Стоян Веселински. Чрез тази среща брейкъри и хип-хопъри ще обменят опит и ще демонстрират своите умения.

Атрактивността и свободния дух, които носят уличните танци, ще спомогнат за привличане на подрастващите към този нов вид танцово изкуство, е желанието на организаторите.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)