100 дървета, 5000 цветя и 1500 храстчета пъстрят обстановката в Разлог

100 нови дървета, 5000 цветя и 1500 декоративни храсти са засадени на територията на община Разлог. Традиционно през месец април Община Разлог отрупва парковете с цветя и превръща зоните за отдих и почивка в цветни килими.  Тази година са засадени тагетис  в жълто и оранжево, както и бегония в бяло и червено. Цветята разкрасяват централната градска част на Разлог, като са подредени във фигури около  река Язо, водната алея и централните градини.  На нови декоративни храсти се радват  кварталните градини, които се поддържат зелени и цветни през топлите месеци от годината.

Подменени са счупените дървета по улиците „Екзарх Йосиф”, „Христо Ботев”, „Опълченска”, „Подполковник Спиридонов” и пл. „Илинден”. Засадените двуметровите фиданките са двугодишни и са изключително подходящи за градска среда,  тъй като имат кълбовидна форма и ниско стъбло. 

Всички цветя, храсти и дървесни видове са съобразени с климатичните условия на Разлог и са подходящи за планинския град.

Традиционно община Разлог поддържа високо ниво на озеленяване. Растителността на ул. „Шейново” се напоява капково, зелените площи в централните градски части се поддържат чрез автоматична напоителна система. Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия