Избрани Новини

Станишев или е некомпетентен, или заблуждава!

76 от европейските социалисти за гласували „за” резолюцията на „Южен поток”

Самият господин Станишев или е некомпетентен, или нарочно заблуждава, защото една голяма част от самите европейски социалисти – 76 от тях са гласували за тази резолюция за „Южен поток”, която е подкрепена от голямо мнозинство от ЕП от почти всички политически формати – ЕНП, консерватори, либерали, зелени и една голяма част от социалистите.

Това каза за Агенция „Фокус” евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. „Това показва, че Станишев е изолиран и неговото мнение не се чува сред европейските социалисти, защото те явно, обратно на неговото желание са гласували „за” резолюцията, като 64 души са се въздържали и само един от социалистите е гласувал против резолюцията”, каза Ковачев.

 



„С голяма почуда видях изявленията на Сергей Станишев, в Хасково и Кърджали, в които той казва, че е скандализиран от това, което е приел Европейският парламент като позиция, относно руския натиск на страните от Източното партньорство.

За да се придобие пълня яснота, Ковачев обясни, че в тази резолюция има чл. 28, казвайки че позицията на Европейския парламент е „Южен поток” да не се строи, а да се търсят други алтернативни източни на доставка на газ за страните от Европейският съюз, особено за тези които са изключително зависими от Русия.

„Явно той не е видял, че ние излязохме със специална декларация след гласуването, в която отново потвърдихме нашата последователна позиция по отношение на „Южен поток”, каза още той и обясни, че „Южен поток” не трябва да увеличава зависимостта на нашата страна от един енергиен източник и той трябва да бъде построен по цялата си дължина на територията на ЕС под европейското законодателство. По думите му, депутатите от ГЕРБ в европейското правителство са срещу манипулациите и шикалкавенията на сегашното управление, за това да изкарат офшорната част на „Южен поток“ от законодателството на Европейския съюз.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов