Избрани Новини

ПМГ с призови места в националното състезание по ИТ

В традиционно силното национално състезание участваха три екипа от ПМГ „Акад. С. П. Корольов“, които представиха своите проекти в трите категории на голямата възрастова група. Представянето им пред компетентното жури, участниците и ръководителите бе на високо ниво и заслужено спечелиха призови места в състезанието, информират от учебното заведение. А те са:

Първо място за екипа Здравко Андонов и Димитър Узунов от 12а клас с изключително интересния им проект „RELAXIS” в категория „Уеб предприемачество“ и с още по-атрактивната им защита, заслужено спечелиха сърцата и признанието за номер едно в категорията както на журито, така и на техните конкуренти и ръководители.

Истински лидери с чар и обаяние те не оставиха шанс на останалите състезатели за лидерската позиция. Те спечелиха и специалната награда за „Най-добро представяне“.

Трето място за Божидар Иванов и Иван Ангелинин от 12б клас с проекта „BOSA” в категория „Уеб предприемачество“ показаха своя стилен проект с възможност за резервация на спортни и други обекти. Стил, качествен код и много добра защита поставиха екипа на престижното трето място.

В състезанието участие взе Християн Япраков от 10а клас със своя проект „Календар“ в категория „Уеб програмиране”. Той се представи на високо ниво и не случайно спечели специалната награда за „Бърз старт в програмирането“.

В категория „Уеб сайт” с проект „Evolution” участваха Петър Герасимов и Мирослав Герасимов от 10 а клас.

Всички участници и ръководителите участвана в така наречената „Работилница“. Екипите бяха избрани чрез жребий, като имаха ръководител от учителите и капитан, избран от екипа. Всеки екип трябваше да измисли тема, да я реализира и представи пред журито и другите екипи. В най-добрата разработка, която журито оцени имаше двама представители от групата на ПМГ – Християн Япраков и Петър Герасимов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)