Избрани Новини

Петър Радевски представи гост-солиста на Камерна опера Даниела Георгиева

Камерна опера-Благоевград ще зарадва почитателите на класическата музика в Благоевград с Великденски концерт

Временно изпълняващият длъжността директор на операта Петър Радевски представи на пресконференция специалния гост-солист Даниела Георгиева. Към звездите на благоевградската опера се е присъединил нов челист, а до месец в екипа ще има и нов тенор, информира Петър Радевски. Той обясни, че Камерна опера започва нов процес, изцяло ориентиран към хората, към зрителя, към любителя на хубавата музика. Радевски оповести и програмата за днешния празничен концерт, който е с начален час 18:30 и ще се проведе в зала „Яворов”, съобщават от пресцентъра на общината. Сред музикалните произведения се срещат заглавия на непреходни произведения от Бах, Андрю Лойд Уебър с емблематичния мюзикъл „Котките”, Джовани Батиста Перголези и Ботезини.

„В България се чувствам у дома”, заяви при представянето си специалният гост Даниела Георгиева и допълни, че е отказала два концерта в Италия, за да свири пред благоевградската публика.  Тя е известно име не само на българските класически подиуми, но и на европейска сцена. Талантът й е оценен високо и в Консерваторията във Верона при маестро Клаудио Бортоламаи, където получава диплом за майсторство.

Колегите на временно изпълняващия длъжността директор на операта Петър Радевски обясниха, че той има нови и свежи идеи за бъдещи проекти. От своя страна Радевски заяви, че е твърдо решен да се включи в надпреварата за директор на Камерна опера и публично ще обяви своята програма, когато това стане.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)