Избрани Новини

Херо може да поеме към Ботев

Самият треньор преди време бе обявил, че заради привързаността си към Локо Пловдив, не би приел поста треньор на "канарчетата"

Цветан Василев все пак е успял да убеди Димитър Димитров - Херо да поеме Ботев Пловдив от лятото, твърдят два независими един от друг източника на Пловдив Дерби. Според тях банкерът ще даде цялата спортно-техническа власт на специалистът, като той ще работи по английски тертип  - мениджър. Много е вероятно при този вариант в Ботев да не бъде назначаван нов спортно-технически директор, но пък Димитров може да избере треньор на първия отбор, ако сметне за необходимо. Според източници на медията Херо и банкерът дори са обсъждали селекция в Ботев Пловдив, като специалистът имал набелязани играчи както от България, така и от чужбина. Договорката между Димитров и Василев е рокадата в Ботев да не бъде разгласявана предварително, за да не се отрази това на борбата на Ботев за спечелването на евроквота през турнира за Купата на България. 

По-рано Станимир Стоилов обяви, че има оферта от Африка, която обмисля. По всичко личи, че Мъри няма да продължи да води Ботев дори и да спечели Купата на България. След загубата на Черноморец в Надежда, Херо е бил забелязан пред офиса на Цветан Василев в столицата. След поражението на акулите от Локо Сф пък на практика костваше мястото на бургазлии в А група. 

Интересен е и фактът, че Станимир Стоилов и Димитър Димитров - Херо са много близки и постоянно поддържат връзка по между си, което също може да наклони везните в полза на това Херо да акостира в Коматево, а в последствие и на Колежа. 

Единственото колебание от страна на Херо е свързано с това, дали феновете ще го приемат, след като в кариерата си е водил тима на Локомотив Пловдив. По време на всеки мач на Локо Пловдив в Бургас, агитката на гостуващия тим поздравява Херо, същото прави и той. Нерядко сред "черно - белите" ултраси са се появявали и плакати, с които феновете благодарят на треньора за годините начело пловдивския тим.   

Самият треньор преди време бе обявил, че заради привързаността си към Локо Пловдив, не би приел поста треньор в Ботев. След интервюто на Димитър Димитров отпреди няколко дни, в което той заяви, че би останал в Черноморец само ако в клуба има ясна визия и финансова стабилност обаче, не би било изненадващо, ако един от най-добрите треньори в страната смени клубната си принадлежност след края на полусезона.

Тогава обаче изниква въпроса: Какво би станало с бургаския Черноморец, след като за никого не е тайна, че клубът до голяма степен все още се държи над водата и благодарение на успешната работа и трансфери, направени от треньора през последните няколко години... 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов