Избрани Новини

"Пиринска китка" добави пореден приз в актива си

Благоевград Лайф

15-04-2014, 08:28

Снимка:

Пиринска китка

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

От община Благоевград изразиха огорчението си от отвореното писмо на „ Пиринска китка ”

В съботния ден за втора поредна година, "Пиринска китка" взе участие в Международния фолклорен фестивал „Млади таланти”, организиран от Националния дворец на децата, София и Министерството на образованието и науката. Очаквано талантите грабнаха голямата награда на фестивала.

С четири танца се представиха децата, които спряха дъха на журито. Освен това, те получиха възможността да закрият фестивала с “Шопски танц”, който вдигна на крака цялата зала.

Международният детски фестивал „Млади таланти” се провежда за VI-та поредна година и предоставя възможност на деца от страната и чужбина да участват във всички раздели на изкуството-изобразително, приложно изкуство, литература, фото и видео-изкуство, танци, фолклорeн и класически цикъл и др.

След този пореден успех, само след няколко дни, “Пиринска китка” заминава на 25–тия Международен детски фестивал в Анталия. Състава заминава по специална покана на директора на организацията FOMGET – г-н Мустафа Кавасоглу, и ще гостува по случай 25-тия рожден ден на организацията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов