Избрани Новини

Благоевградчанин с европейска титла по таекуондо

Българският национален отбор по таекундо-до ITF приключи участието си на европейското първенство в Минск с впечатляващите 54 медала. От тях 16 са златни, 15 сребърни, 23 бронзови отличия. Както и се очакващите нашите национали станаха втори в комплексното класиране по медали след Русия. Първенството на стария континент в Беларус бе 29-то за мъже и жени, 20-то за юноши и девойки, 5-то за деца и 4-то за ветерани. В него участваха общо около 500 състезатели от 25 страни, предаде е-79.com.

Албена Ситнилска за четвърти път в своята кариера бе избрана за MVP-най-комплексна състезателка на европейско първенство и получи в Минск специална купа. За трети пореден път тя спечели този приз след София и Блед.

В последният ден от шампионата на стария континент в Беларус в следобедната сесия нашите таекуондисти спечелиха 3 медала. Приятната изненада бе младият благоевградчанин Никола Николов който стана европейски шампион на специална техника при юношите. Бронзови отличия спечелиха жените и юношите на специална техника-отборно. Преди обяд европейски титли завоюваха и Йордан Стаев и жените-отборно в силовия тест. Следващото европейско първенство през 2015 година ще бъде в италианският град Андрия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов