Избрани Новини

Таксиджия и брат му пребиха благоевградчанин, защото...им свирнал с клаксон

Водач на такси и брат му биха младеж в Благоевград, осмелил се да им свирне с клаксона, след като автомобилът им бил затворил плътното платно, докато двамата си говорели в него. Сигналът за сбиването, в което участвали четирима души, е подаден към 17:30 часа днес от ул. "Стефан Стамболов" в Благоевград. Младеж, управляващ лек автомобил "Пежо" се прибира по улицата към дома си. Малко след паметната плоча на майор Орлински, пътното платно било заето от автомобил "Шкода" на благоевградска таксиметрова фирма. От ляво на него имало паркирани автомобили, така таксито буквално затваряло улицата. Младежът първо светнал няколко пъти с фаровете, за да подсети водача на таксито да освободи пътя. Двамата в него обаче невъзмутимо продължили да си говорят, предаде БГНЕС.
Тогава младежът свирнал няколко пъти с клаксона. Това "преляло" чашата на търпението на двамата братя в таксито. Те излезли от него, отворили вратата на автомобила "Пежо" и издърпали навън младежът. След което започнали до го налагат, въпреки че по това време по улицата минавали хора, а на 30 метра от сбиването има каравана с клиенти. Започнала размяна на удари, въпреки численото неравенство, младежът успял да нанесе няколко в лицата на нападналите го братя. Тъй като живее наблизо, пристигнал и бащата на младежа. Така биещите се станали четирима. Докато хем се биели, хем ръзтървавали, таксито тръгнало назад, тъй като не била дръпната ръчна спирачка. Така "Шкода"-та леко чукнала намиращото се зад нея "Пежо". На подадения от преминаващи сигнал на спешния телефон 112, се отзова линейка и две патрулки.
49-годишният водач на таксито А.М. и брат му К.М. бяха с разбити вежди и разкървавени устни от размяната на удари, на единия от тях е избит и зъб. Пострадал бе и младежът, със следи от удари по лицето, а баща му бе само с окървавена фланелка, докато се опитвал да измъкне сина си. Петна кръв имаше и по задната част на "Пежо"-то, на която братята са облегнали водача му, за да го налагат по-добре.
Според бащата на бития младеж, докато го налагали, братята му казвали, че ще го убият. Пристигналите на мястото на инцидента полицаи разтървали биещите се. Пробата с полевия тест показа 1.35 промила алкохол в издишвания от водача на таксито А.М. въздух. "Не, това не е вярно", изрече само смаяният таксиджия. Той бе закаран с линейката в ЦСМП-Благоевград за вземане и на кръвна проба, след което ще бъде задържан за 24 часа за шофиране след употреба на алкохол със съдържание над 1.2 промила. Пробата на младежа, управлявал "Пежо"-то, е отрицателна. Той и баща му бяха качени в патрулката, за да дадат показания в Първо РУП и депозират жалба срещу нападателите си. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)