Избрани Новини

Разгром! ОФК Пирин излезе с 13 гола преднина пред Спортист Своге

ОФК Пирин отново се саморазправи с поредния съперник в първенството на В югозападната футболна група

Този път потърпевши бяха Спортист Своге, които отнесоха 13 попадения. Отново над всички бе деветката на орлетата Владислав Златинов, който отбеляза впечатляващите 8 гола.

Още през първата част, зелените причиниха разгром. Головата серия стартира Златинов, който се разписа от дузпа, отсъдена за спъване на Благов в десетата минута. Минута по-късно, дуото Благов-Златинов направи отлична комбинация в наказателното поле, като голмайсторът на Пирин отново не сгреши и покачи на 2:0. Той завърши хеттрика си с перфектно изпълнение на странична ножица в двадесет и седмата минута за кеф на привържениците в зелено. Tри минути по-късно Хаджииванов отбеляза четвърто попадение, след като бе изведен сам срещу нещастния в този мач страж на гостите Василев. В 35 минута Златинов отбеляза поредния си гол с перфектен удар от фаул. Отново Златинов бе в прегръдките на съотборниците си плъзгайки технично топката покрай вратаря в 40-та минута. В края на полувремето пиринци вкараха и гол номер седем, дело отново на Хаджииванов, който бе изведен перфектно от Благов сам срещу вратаря.

Втората част стартира с комични освирквания от страна на публиката на Пирин, която се шегуваше с очертаващата се разгромна победа. Благов бе точен в 57-та минута след центриране на влезлия на полувремето Тасев. Девет на нула стана само минута по-късно с шесто попадение на вездесъщия Златинов. Унизителният десети гол бе дело на Благов, който технично матира вратаря с гол от границата на наказателното поле. Рекордното 11:0 бе фиксирано от Златинов, след отлична контраатака в зелено. Дванадесето попадение падна 74-та минута. Башлиев нахлу мощно по десния фланг и сервира топката на Златинов за неговия гол номер 8. „Фаталният” тринадесети гол заби Башлиев, след идеална комбинация със Златинов.

Следващата седмица орлетата няма да играят официална среща, след като Септември София се отказа от участие в първенството и двубоят се печели служебно. Много вероятно е пиринци да играят контролен мач.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов