Избрани Новини

Анкета изследва популярността на ПП“Странджа“

Туризъм

04-04-2014, 18:03

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Битката за съхраняването на Природен парк „Странджа”, изразена в протестни митинги и бдения, набира все по-голяма популярност и обществена подкрепа. Възможностите, които паркът дава за туризъм, бизнес и научни изследвания, обаче, за повечето българи остават почти непознати. Това сочи интернет допитване, което цели да изясни до каква степен Природен парк „Странджа” е познат и предпочитан като туристическа дестинация. За първи път от създаването му паркът си поставя за цел да популяризира комплексно и организирано уникалната природна територия.
Първият етап от разработването на медийната стратегия включва анализ на съществуващата ситуация. Част от него е анкетата, която показва до каква степен хората са информирани за парка и от къде точно получават сведения за него. От отговорите става ясно, че медиите и печатните рекламни материали не играят особено голяма роля в популяризирането на парка. Голяма част от анкетираните – 24%, знаят че тук има уникална природа, а 20% от тях биха посетили Странджа заради природните й забележителности. Но малко от хората знаят, че на територията на природния парк има интересни пешеходни и вело маршрути, възможности за семеен, алтернативен и еко туризъм, за лов и риболов. Не са особено популярни и историческите забележителности, с които Странджа е щедро белязана.
В по-голямата си част информацията за ПП „Странджа” е свързана с изявите на природозащитниците и опитите им да предпазят територията от „нашествието” на бетона.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)