Избрани Новини

ГЕРБ: Трябва ни убедителна победа на евровота

Томислав Дончев - готов да дебатира със Сергей Станишев

По традиция ГЕРБ се регистрираха първи тази сутрин в Централната избирателна комисия. Точно в 09.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, водачът на евролистата Томислав Дончев и заместник-председателят на щаба Цветомир Паунов регистрираха бившите управляващите за предстоящите евроизбори.

Победа на евроизборите няма да ни е достатъчна като резултат, трябва ни убедителна победа. Това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ Томислав Дончев след регистриането на партията в Централната избирателна комисия (ЦИК). Той обясни, че това означава партията да има повече представители в европейския парламент, отколкото до сега и повече от всички останали политически партии.

Първото послание на ГЕРБ е, че България има нужда от надежда и трябва да бъде посочена алтернативата. „След това може да стигнем до Европа, до европейското ляво, до европейското дясно, за повече България в Европа и за повече Европа в България”, подчерта той. Това са избори, в които основно е доверието към съответна политическа сила.

На въпрос дали ще има дебат с лидера на БСП Сергей Станишев, Дончев отговори е готов да дебатира с всеки, стига от дебата да има полза. Според него тези избори са важни и във вътрешен и във външен политически план, защото местата, които определят живота, реално вече се случват на ниво европейски институции. „Ще се опитаме да убедим българските граждани, че сме по-добри, няма да се опитваме да ги убедим да мразят останалите”, каза още Томислав Дончев.

Коментар направи и председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него политическите опоненти на партията не залагат на честна и прозрачна предизборна кампания. Той добави: „Нашата политически опоненти не са залагат на подобен подход, но това, което ние ще спазим и което е принцип за ПП ГЕРБ, е да участваме активно и да бъдем прозрачни. Смятам, че с тази роля основна тежест ще падне на водача на листата Томислав Дончев и на отбора му”.

Бившият вътрешен министър очаква ЦИК да положи максимални усилия да не се забавя нормални ритъм на провеждане на европейските избори. По думите му самият факт, че ПП ГЕРБ се е регистрира ви че има съответния указ от ЦИК показва, че те не наваксват изоставането. Бившият вътрешен министър изрази надеждата си, че няма да има проблеми относно структурирането на общинските изборни комисии.

„От 2007 до настоящия момент всяко едно регистриране, което е правено от ПП ГЕРБ за участие в избори, европейски, местни, президентски, парламентарни, винаги сме се регистрирали без абсолютно никаква забележка, защото имаме доста подготвени кадри, които участват активно в изпълнението на законовите норми за внасянето на документите в ЦИК”, каза още Цветан Цветанов.

Той категорично отрече за възможна коалиция между ГЕРБ и ДПС, като добави, че консенсусът с Движението по промените в Изборния кодекс не е сигнал за коалиция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов