Избрани Новини

35-годишната Анка, която надяна примката на врата си, опитала да се измъкне?

Смъртта на млада жена, увиснала на бесилка, потресе благоевградското с. Изгрев

Стотици близки погребаха 35-годишната А. П., която остави две деца сираци. Селото е в шок от семейната драма и бе притихнало, а по улиците не се мяркаше човек. Повечето се бяха събрали в двора на семейството, за да изпратят жената до последния  път в благоевградските гробища.

“Толкова усмихната и лъчезарна беше, че не е за вярване да посегне на живота си”, коментираха познати на семейството. Сигналът за обесената бил подаден около 9 ч в Спешния център и полицията от съпруга Я., на 38 г.

“Сутринта чухме писъци от двора на семейството. Веднага излязохме да видим какво става. Помислих, че куче напада дете, а то какво се оказа”, разказа съседка. Хората в селото казват, че дъщерята на А., която е ученичка в гимназия, е видяла майка си да виси на асмата, и се разпищяла, пише "24 часа".

Предполага се, че А. е направила примката през нощта, докато мъжът и двете  деца спят. Около 3 ч изпратила есемеси на съпруга си и на други близки, че ще се обеси, и им написала: “Сбогом”. Мъжът обаче спял в другата стая и не чул звука от мобилния телефон, че е получил съобщение. Жената била открита с ръце около врата, които държали въжето. “Опитвала се е да свали примката. Явно, когато е направила тази беля, се осъзнала и е искала да се отърве. Поне 3-4 минути се е борила със сезала. Милата. Голяма мъка е преживяла”, говореха в селото.

Със съпруга си от години се занимават с търговия на дребно. Имат сергия за продажба на слънчеви очила и шапки на главната улица в Благоевград. През лятото се местели на морето. Миналото лято А. е била в Китен.  “Три месеца беше там и не е мръднала от сергията. Накрая успя да стигне до плажа за ден-два. Крак не подвиваше”, казват познати.

 През зимата продавали в Банско, където живее единият брат на съпруга . Допреди години имали общ бизнес, но се разделили. Не били богати, но не се оплаквали и от недостиг на пари.

Двамата с мъжа си имат по една фирма на свое име. За последните 2-3 г. подават скромни финансови отчети с движение по 2-3 хил. лв. годишно.

А. е от Благоевград, но е снаха в Изгрев, което е на 10-ина километра. Малко след като се оженили, свекърът починал. В 3-етажната къща със семейството останала да живее свекървата. Жената обаче наскоро заминала в Банско, където другият  син има близначета и помагала при отглеждането им. Починалата има сестра, която живее в чужбина.

В профила си във фейсбук А. е посочила в групата за семейство профилите на сестра си и дъщеря си. Мъжът  е сред групата на приятелите. Тя си направила профил през миналото лято, но не е била активна. За последно е качила в края на август: “В сложни взаимоотношения.” Само тя обаче си е знаела какво означава това. Споделила е, че е в Китен и е пуснала няколко снимки от морето.

“Отнесе си тайната в гроба. Мъчно ни е за децата, че останаха толкова малки без майка. Ако нещо с мъжа си не се е разбирала, трябвало е да си ги вземе и да продължи напред. Тя беше много борбена жена. Защо така духът  се е сринал?”, гадаеха близки. Бяха категорични, че вероятно няма да разберат истината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов