С „Донеси книжка, вземи книжка” стартира априлският културен календар

И през месец април община Благоевград организира редица културни прояви

Те стартираха днес със седмицата на детската книжка „Донеси книжка, вземи книжка” в Регионална библиотека „Димитър Талев”. Магията на поезията ще продължи с детската писателка  Мария Маринова, която утре /2 април/ ще представи своята книга „Рисунки без лилаво” от 11:00 часа  в регионална библиотека.

 В края на работната седмица Камерна опера и Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще зарадват ценителите на театралното и музикално изкуство с „Двамата невронци на гости на благоевградската филхармония”. На голямата сцена ще излезе и обичаният благоевградчанин Константин Цеков. Той е автор на множество аранжименти на песни, както и композитор на песни на Васил Найденов, Орлин Горанов, Йорданка Христова, Васил Петров, Камелия Тодорова, Ирина Флорин и други. Създал е музика за документални филми, както и театрална и детска музика.

„Двамата невронци на гости на благоевградската филхармония” ще бъде представена на голямата сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров” на 4 април /петък/ от 19:00 часа.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"