Избрани Новини

Зачестиха кражбите в общински имоти

Мисия Добрич

31-03-2014, 14:02

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Искат затягане на контрола при изкупуването на вторични суровини

За зачестили кражби над обекти, общинска собственост, информира днес на кметската оперативка зам.-кметът на Добрич Иван Колев.

След подаден сигнал от охранителната система са констатирани материални щети в сградата на Центъра за ученическо и научно творчество. Счупени са две витрини, направен е опит да бъдат разбити и отмъкнати чугунени радиатори. Крадците са успели да измъкнат само един маслен радиатор от учителската стая.

Ден по-късно е извършено посегателство в сградата на бившето училище по облекло. Разбита е входната врата, като е направен опит да се проникне вътре в сградата. Отново сигнал е подаден от охранителната система. Зам. кметът заяви, че са направени непредвидени разходи за укрепване на входните врати в тези обекти.

По думите на кмета на града Детелина Николова, досега има констатирани три случая на набези над сградата на ЦУНТ, като първите два са от миналата година. 

По всичко личи, че нарушителите търсят в имотите метални предмети, каза Николова. Тя отбеляза, че оплаквания за посегателства над общинска собственост има от всички кметове в страната. Режимът за работа на пунктовете за изкупуване на метали не е добър и трябва контролът там да се засили, за да се опази собствеността на гражданите, каза тя.

Много често хората в приемният и ден се оплаквали от кражби в имотите им. Регистрират се непрекъснато посегателства в местността "Лозята" в Добрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов