Избрани Новини

19-годишният вратар от Благоевград Георги Китанов обвинен в черно тото

Тежко съмнение за черно тото тегне върху вратаря на Черно море и националния отбор Георги Китанов

Стражът е бил атакуван от съотборниците си в младежкия тим заради подозрения за симулативна игра. Това се е случило след 3:3 срещу Русия в европейска квалификация.
Въпросният мач се игра в Стара Загора през октомври миналата година, а след неговия край се е разиграл здрав екшън в съблекалнята, а и извън нея. Минути след срещата футболистите са обвинили Китанов за първите два гола на "сборная", пише "Меридиан Мач".
Съотборниците на вратаря не са оспорили качествата, а лоялността му. Според тях той е играл симулативно в срещата. Част от играчите дори са заплашвали с побой стража на Черно море, но до физически контакт не се е стигнало. Намесили се хора от щаба на националния отбор.
Инцидентът стигнал и до БФС, а от там моментално назначили раздследване. Селекционерът на младежите Михаил Мадански е разпитал Георги Китанов и част от съотборниците му, които са го обвинили с симулация.
Оказало се, че основните съмнения идват заради тайнствен човек, който е изгледал двубоя зад вратата на стража. Според част от футболистите въпросният човек е диктувал действията на Китанов. Поне петима играчи са чули разговор между вратаря и човека, стоящ зад вратата му. Китанов се е държал желязно на разпита и категорично е отричал да е участвал в подобна схема. Отрекъл е и каквато и да е комуникация с човек по време на двубоя.
Михаил Мадански в момента вече не е треньор на младежкия тим, а до края на квалификациите остават два мача.

"След срещата с Русия, която завърши 3:3, някои от момчетата питаха Китанов за две от попаденията. Имаше въпроси от рода на: "Абе, Китанче, как мина тая топка?" Но не е имало нещо по-сериозно. Аз познавам от много време това момче и съм сигурен, че той никога не би участвал в нещо съмнително."

"Ако ние в щаба на младежкия национален отбор се бяхме усъмнили в Китанов, нямаше да го пуснем да пази в следващия мач със Словения. А там той се представи на отлично ниво, макар че паднахме", заяви Мадански, цитиран от бТВ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов