Избрани Новини

15 000 гледаха първия кръг на републиканското по мотокрос

В най-големия клас „МХ1” първото място заслужи Николай Йовчев, който спечели и двата манша и финишира с пълен актив от 50 точки

На мотополигона в село Порой, до град Поморие, завърши 1-ият кръг на Републиканския шампионат по мотокрос. Състезанието беше първо за годината пред родна публика. Близо 15 000 зрители дойдоха в двата дни, за да видят зрелищната надпревара. Трасето и организацията бяха отлични, а атмосферните условия също спомогнаха за доброто настроение, като в днешния ден температурата беше около 15 градуса.

Събитието премина без инциденти, като тази сутрин с държествен водосвет, отслужен от отец Иван, беше дадено официалното начало на сезона у нас. Кметът на община Поморие Иван Алексиев поздрави присъстващите и веднага след това започнаха маншовете в различните класове.

В клас „МХ65” първи е Ерай Хасан (Бъл), с 47 точки. Със същия точков актив завърши и Кристиан Иванов, но заради второто си място във втория манш той остава на второ място и в крайното класиране. Трети е Димитър Грозданов с 40 точки.

В клас „МХ85” победител стана Хакан Халми (Бъл) с актив от 50 точки, следван от Юлиан Георгиев с 42 и Алекс Димитров с 38 точки.

В клас „МХ” първото място зае Юлиан Райчев, който събра 47 точки. Втори завърши Теодор Гигов с 45 точки, а третото място е за Атанас Петров с 38.

В клас „МХ2” първенец, след безапелационно каране и в двата манша, стана Майкъл Иванов с 50 точки. Втори остана Валентин Роглев с 44 точки, трети е Кристиан Ангелов с 38.

В най-големия клас „МХ1” първото място заслужи Николай Йовчев, който спечели и двата манша и финишира с пълен актив от 50 точки. Втори, с 44 точки, е Тодор Тотев, а трети завърши състезаващият се за турската мотоциклетна федерация Шефки Шефкиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов