Избрани Новини

Ремонтираната онкоболница получи акт 16, въвеждат я в експлоатация

Ремонтираната по европейски проект специализирана болница по онкология „Свети Мина” в Благоевград получи акт 16 и предстои да бъде въведена в експлоатация. Това стана ясно днес, след като държавна приемателна комисия прие обекта.

Модернизацията на лечебното заведение започна през 2012 г. Извършени  са ремонтно-обновителни дейности на 1235 кв. м разгърната площ, осигурена е достъпна среда на пациентите, повишено е качеството на болничната среда. Сградата включва онкологичен и лъчетерапевтичен център, в който ще се извършват всички видове лечение на пациенти с онкологични и някои неонкологични заболявания, съобщават от пресцентъра на общината. СБАЛО „Св. Мина” е оборудвана с едни от най-модерните и надеждни медицински уреди за лечение на онкологични заболявания, сред които кобалтов апарат и компютърен томограф. За здравето на лекуващите се и персонала са осъществени всички необходими мерки за лъчезащита, а за да се постигне надеждност и непрекъснатост на лечебния процес е изграден трафопост, който осигурява независимо захранване от болницата. Тъй като здравното заведение е единствено по рода си в региона, към него ще бъдат насочвани болни и от други лечебни заведения в цялата страна

Проектът “Ремонт и оборудване на СБАЛО “Свети мина” град Благоевград” се финансира по ОП “Регионално развитие” и е на стойност е  6 305 793 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)