Училището се превърна в удоволствие за ученици от Крупник

Пъстра седмична занимателна програма, в междучасията и след последния звънец за деня, радва децата и педагозите в гимназията в село Крупник

Тази седмица за деца и тийнейджъри от най-многолюдното село в симитлийска община, училището бе голямо удоволствие. Защото учениците са в навечерието на пролетната ваканция и защото всеки ден в училището се случваше нещо интересно, занимателно, добро. Учителите и децата, сътвориха програма за седмицата, в началото на която бе светлият християнски празник Благовещение, съобщават от пресцентъра на общината.

Цялото училище е облепено с информационни табла за деня на търпението, който цял свят отбелязва на 25-ти март, денят, в който християните празнуват Благовещение. Децата от началния курс бяха изработили и знаци с послания за търпението, които раздаваха на всички с идеята да „заразяват” с доброта, спокойствие, упоритост, толерантност... всичко онова, което е съчетано с търпението.

Децата от средния курс пък беседваха по темата „Толерантността днес – необходимост или задължение”, сътвориха радиопредаване за „Търпението като християнска добродетел”, разиграваха сценки и етюди за толерантността в действие, състезаваха се в училищен шахматен турнир под надслов „С търпение към победа”, а днес бе кулминацията на празничната седмица. Десетки балони полетяха в небето над село Крупник, между пъстроцветните балони, криле към синевата разпериха и три гълъба – посланици на доброто, с вързани на крачетата хартиени цветя на търпението.

Финалът на празничната седмица в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Крупник е утре с екологичната акция под надслов „Имам търпението да те изчакам да пораснеш”. Децата ще засадят различни видове дървета и храсти в училищния двор.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"