Избрани Новини

Пейзажи, голо тяло и глави на моми представиха в Благоевград

На 25 март от 17:30 часа в зала Временни изложби на Регионален исторически музей- Благоевград беше открита изложба "Акварели" на Дечко Узунов

През 2014 година  се навършват  115 години от рождението на академик Дечко Узунов, оставил цяло поколение творци повлияни от свободния, независим дух и от мощния талант на неговото творчество и личност. По този повод, както и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019 г., ОКИ Галерия-музей "Дечко Узунов" представя изложбата „Акварели” в Регионален исторически музей- Благоевград. 

Изложбата откри заместник директора и завеждащ отдел "Художествен" на Регионален исторически музей-  Благоевград Илия Гоцков.

Директорът на ОКИ Галерия-музей "Дечко Узунов" г-жа Боряна Попова представи изложбата на публиката като даде повече информация за галерията и творбите на художника. Изложбата показва уникални акварелни творби на академик Дечко Узунов. Експонирани са  31 акварели от любимите теми на художника – пейзажи, голо тяло и глави на моми. Част от изложбата е и документална фото изложба със снимки на Дечко Узунов.

На откриването присъстваха художници, ученици и представители на благоевградската общественост. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов