Избрани Новини

76-годишен падна от недовършен мост, отишъл да търси изгубена козичка

76-годишен дядо пострада, след като падна от мост на недовършен проект на Община Благоевград

Сигналът за инцидента, станал в началото на село Еленово, е подаден към 11:25 часа днес. Богдан Стоилов, който е с глаукома и е полусляп, паднал в канализираното по европроект от общината дере, предаде БГНЕС. Възрастният мъж е лежал безпомощен в дерето поне 20-ина минути преди да го видят. Според съпругата му, инцидентът е станал заради изгубила се козичка, която трябвало да ражда. Бабата тръгнала да я търси, а накарала дядото да я чака при моста. Той е от панели и е поставен от жителите на селото, след като поставените от общината при корекцията на Еленовско дере се счупили.

Тогава местните хора, които корекцията на дерето за предотвратяване на наводнения, отряза от къщите им и стопанките постройки, поставиха нови панели на мястото на счупилите се. И “общинските” и поставените от тях нямат парапети. Пострадалият 76-годишен мъж е транспортиран до Спешно-приемно отделение на МБАЛ с линейка с открита рана на главата и съмнения за фрактури на черепа, ръката и ребрата.

На мястото на инцидента пристигна и патрулка на Второ РУП-Благоевград, както и синът на пострадалия, който се двоумеше дали да съди общината за инцидента с баща му.

Проектът на община Благоевград по Оперативна програма “Регионално развитие” бе завършен миналата година. Първоначално бе на стойност 977 924 лева без ДДС. След като независимият Обществен съвет-Благоевград, основан от бунтарката Людмила Манова, водач на протестите срещу ЧЕЗ, монополите и правителството на ГЕРБ през миналата година, критикува проекта като недовършен, първата информационна табела бе подменена.

На новата стойността на проекта бе намален на 714 000 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов