Избрани Новини

В Сандански се консултират за Общия устройствен план

През изминалата седмица се проведоха консултации, проучвания и огледи на място с местните кметове и кметски наместници на община Сандански и Общинския съвет за уточняване приоритетите и вижданията за териториалното развитие на общината, които да залегнат в Общия устройствен план.

Работните срещи бяха проведени по райони – Катунски, Мелнишки, Склавски, Сандански с оглед конкретизирането на решенията и тяхното оптимизиране с оглед целите на плана. Следващата стъпка, която планира Общинска администрация Сандански е изясняване на концепцията, която е на най-ранен етап, съобщават от пресцентъра на общината.

Постъпилите предложения ще бъдат изпратени на проектантите на плана, за да намерят отражение в Общия устройствен план. Предстои проучване на мнението на обществеността и обхващане на всички проблеми на територията, като подобни срещи ще бъдат провеждани със сдружения в различни сфери на обществения живот – бизнес, граждански сдружения, сдружения на земеделските производители, браншови организации, организации на архитекти и инженери и пр.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов