Избрани Новини

Бебче без уши се роди в Кюстендил, ядреномагнитен резонанс показва има ли спасение

Бебе без уши и с малформация на лицето се роди в кюстендилската болница

Родителите на малкия Бойко - Мария и Сашо Желеви, се опитват да съберат 2 хиляди лева, колкото софийските лекари им казали, че им трябват на първо време за изграждането на двете ушни миди на малкия Бойко, пише в. "Струма". Според медиците все още не се знае и дали малкото момченце, което в момента е на около 2 месеца, има ушни канали. Ако няма такива, детето ще бъде глухо, обяснява бабата на малкия. Докторите в София казаха, че има възможност да се имплантира и нещо в ухото, за да чува, но още не се знае какво е състоянието. Много се опитвахме да разберем, но и кюстенидлските, и софийските лекари ни обясниха, че бебетата до три месеца не чуват, разказва майката и се моли детето й да няма проблеми със слуха. Обстоен преглед на малкия Бойко показал, че други здравословни проблеми няма.

Когато го видяха, докторите в кюстендилската болница казаха, че за първи път виждат такова нещо - бебе без ушна мида, разказва майката, лекарите така и не могли да обяснят на какво се дължи малформацията.

Шефът на РЗОК - Кюстендил д-р Матей Попниколов заяви, че семейството не е търсило помощ от Здравната каса за здравословните проблеми на малкия Бойко. Семейството е здравно неосигурено, тъй като родителите не работят.

Готов съм да помогна каквото е по силите ми, каза д-р Попниколов.

След като разбрали за проблема на семейството, в гетото решили да направят концерт, на който от дарения събрали 900 лв., с тях младите да могат да направят поне снимка на бебето в София. Казали им, че цветният скенер струва не по-малко от 500 лв., разказват в ромската махала.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов