Избрани Новини

Бърз фитнес за добро утро

Животът

26-03-2014, 06:58

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ще ви трябват само едни гирички (най-добре 2-3 кг), а ако нямате, можете да използвате две шишета с вода

Добро утро! Време е за ставане. Денят ви очаква, а за да посрещнете с тонус неговите изненади, сме ви подготвили няколко лесни и прости упражнения. Всяко от тях ще ви отнеме по 90 секунди, но ще ви зареди с енергия за цял ден. Е, да започваме! Ще ви трябват само едни гирички (най-добре 2-3 кг), а ако нямате, можете да използвате две шишета, пълни с вода.

Упражнение №1

Застанете прави и леко разкрачете краката така, че ходилата ви да са на една линия с раменете. Вземете гиричките, изпънете ръце и започнете съвсем бавно и на части да смъквате ръцете си надолу. Правете това в продължение на 30 секунди и след това рязко ги вдигнете в изходна позиция.

След в продължение на още половин минута, започнете бавно да доближавате ръцете си една към друга. Когато времето изтече, отново рязко се върнете на изходна позиция.

После обърнете дланите си нагоре и започнете да сгъвате ръцете си в продължение на още 30 секунди.

Упражнение №2

За укрепване на мускулите на бедрата и задните части, направете следното упражнение. Отново застанете с леко разкрачени краката така, че ходилата ви да са на една линия с раменете. Изпънете ръце напред, изправете гърба и започнете бавно да изпълнявате клекове. Когато дупето ви застане успоредно на пода, спрете и задръжте за 10 секунди. След това клекнете още по-надолу и отново задръжте за 10 секунди. После се изправете и повтаряйте упражнението в продължение на 90 секунди.

Упражнение №3

За да вкарате краката си във форма, направете следното. Разкрачете се така, че левият ви крак да бъде напред, а десния назад. Вземете гиричките в ръце и ги изпънете право надолу. Свийте лявото си коляно, докато се получи ъгъл от 90 градуса. Изчакайте 10 секунди и се върнете на изходна позиция. След това направете същото движение с другия крак.

Отделете и на това упражнение 90 минути и можете да се изстрелвате към работа. Успешен ден!

Източник: beu.bg


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)